De belangrijkste meerwaarde van de SFNC is voor mij dat ik nu eindelijk BEGRIJP hoe ‘gezond’ eten in elkaar zit.

Hilde Thonon, Borgloon:

“Meedoen aan het sexyfitprogramma deed ik vooral omdat ik toch veel last heb van ontstekingen in mijn lichaam en gelezen had dat SF kon helpen, maar ook omdat ik graag een paar kilokes kwijt wou die anders maar bleven hangen én ook omdat ik al lang een weg zocht in ‘gezond’ eten maar altijd opnieuw mijn weg verloor.

De belangrijkste meerwaarde van het sexyfitprogramma was voor mij dat ik nu eindelijk BEGRIJP hoe dat ‘gezond’ eten in elkaar zit: welke dingen waarom samen gecombineerd worden (ik zal bv. nooit meer alleen een appel eten, maar wel in combinatie met gezonde vetten en proteïne). De uitleg die je krijgt overviel me wel, het was veel, maar ik heb zo veel informatie gekregen dat ik dus ook veel geleerd heb , dit via de site van Carmen maar ook ondersteund door de (vertaalde) teksten van mijn coach én de actieve begeleiding waarbij alle vragen kunnen gesteld worden en beantwoord worden, gaven me eindelijk INZICHT in al die ‘gekke, andere’ voeding. Voorheen at ik dat soms ook wel, maar ik snapte niet waarom. Dat is voor mij de grootste openbaring geweest: inzicht krijgen in de voeding en de combinaties.

Ook verloor ik mijn kilokes die ik kwijt wouJ. Maar ik leerde ook dat sexyfit véél meer is dan gezonde voeding tot je nemen, dat het een levensstijl is met aandacht voor voldoende beweging , maar ook rust en ontspanning en goed zijn voor jezelf…ook dàt is ‘voeding’… En aangezien ik op al deze terreinen nog heel wat bij te schaven heb en bij mezelf toch nog steeds geregeld een ‘weerstand’ ertegen voel, beschouw ik mezelf als ‘lerende’, ervaar ik mezelf zeker nog niet als een ‘geslaagde’ sexyfitter, heb nog geen ‘diploma’ op zak J,  maar ik ben lerende, deed nu opnieuw een reset mee als zuivering én poging terug de puntjes op de i te zetten, krijg opnieuw ondersteuning van mijn coach, val nog door de mand, voel nog weerstand, soms vind ik de ‘extra’ inspanning die het me kost (hetzij om te bewegen, hetzij om de juiste voeding te bereiden, hetzij om in mijn dagboek te schrijven) te veel…MAAR door al de kennis die ik opgebouwd heb en door te voelen dat ik me goed voel als ik me wél aan de SF regels hou en door te weten waar ik nu steeds terecht kan,  is dit wel een stimulans voor mij om telkens als ik het pad weer kwijt ben , mezelf te herpakken. Dat zal mijn leerproces zijn en het is voor mij op dit moment ook sexyfit om mezelf toe te staan nog geen volmaakte SF te zijn (maar ik doe het alleszins nu beter dan voor ik SF kende). Voor wie ook de uitdaging wil aangaan, succes en je coach en de sexyfit-facebook groep zijn zeker een ondersteuning!!. Hilde”